Ціндол при вітряній віспі у дітей і дорослих

Ціндол – це препарат, який користується великим попитом серед хворих на вітрянку пацієнтів. Завдяки підсушують і дезинфікуючим властивостям його використовують спільно з іншими препаратами.

Varicella – захворювання, що зачіпає нервову систему організму. Воно являє собою гострий інфекційний процес, який викликається найдрібніших герпес-вірусом. Найчастіше цим захворюванням хворіють діти дошкільного та підліткового віку. Але не виключені факти хвороби дорослих людей. У людини, яка перенесла вітряну віспу, зберігається довічний імунітет. Однак є випадки повторного рецидиву, який пов’язаний зі зниженим імунітетом хворого.

Супроводжується вітрянка висипання на шкірі пухирів з прозорим вмістом і підвищенням температури. Характер розвитку хвороби – збільшення висипки по всьому тілу.

Щоб полегшити і запобігти появі нової висипки, рекомендується використовувати мазь на основі цинку.

Інструкція до застосування

До складу лікарського засобу входять: оксид цинку, тальк, гліцерин, очищена вода. Компоненти прискорюють загоєння, полегшують свербіж і пом’якшують шкіру.

Цинк, проникаючи через шкіру в організм, пов’язує білки і тим самим сприяє зменшенню запалення. До того ж компоненти ліки створюють бар’єр у вигляді плівки над поверхнею шкірного покриву і перешкоджають розмноженню бактерій. Завдяки цьому складу знижується кількість виділюваного ексудату.

Показання до застосування

  • Висип, пелюшковий дерматит;
  • ексудація при шкірних захворюваннях;
  • опіки, трофічні виразки;
  • герпетична інфекція;
  • бактеріальне зараження шкіри;
  • пролежні і рани.

Протипоказання


Алергічні реакції на компоненти препарату. Найчастіше проявляються на місцеве використання суспензії. Ціндол від вітрянки у дітей при першому застосуванні наноситься точково або на невелику ділянку шкіри. Якщо протягом декількох годин реакції немає – можна використовувати на більш великі ділянки.

Недоліки суспензії

Препарат не забарвлює шкіру при вітряній віспі і не можна відстежити появу висипки. Однак деякі батьки вважають це скоріше плюсом, ніж мінусом.

Часте виникнення місцевої алергічної реакції на цинк ускладнює повсюдне використання препарату в педіатрії.

Форма випуску

Препарат випускається в темному скляному флаконі з кришкою об’ємом 125мл у вигляді суспензії.

В 100 мл розчину міститься 12.5 грама окису цинку та інших допоміжних компонентів. Рідина не має запаху і кольору.

Аналоги препарату

  • Цинкова мазь;
  • десятин;
  • крем Диадерм;
  • паста на основі цинку.

Також із суспензії Ціндол в домашніх умовах можна виготовити цинкову мазь. Для цього суспензії дають відстоятися кілька днів, потім зливають рідина, а густий осад змішують 1:1 з дитячим кремом.

Проте фармацевти не рекомендують кустарні методи виготовлення мазей. Тим більше що готовий засіб у вигляді мазі або крему можна придбати в будь-якій аптеці.

Ціндол при вагітності

Під час вагітності та годування груддю суспензію з цинком рекомендують для лікування різних шкірних захворювань. Препарат чинить тільки місцеву дію, не всмоктується в кров, а значить, не зможе нашкодити малюкові.

Також Ціндол використовують для лікування попрілостей у немовлят. Міститься в препараті, тальк сприяє запобіганню подальшого розвитку пелюшкового дерматиту.

Як починається висип при вітряній віспі у дітей

Хвороба починає проявляти себе з порушення загального стану: дитина стає плаксивою, відмовляється від їжі, з’являється слабкість у всьому тілі, може піднятися температура. Як наслідок, настає період активних висипань на шкірі.

В період активного розмноження вірусу малюк починає інтенсивно розчісувати шкіру в перші дні виникнення висипу. Це призводить до формування рубців. Травмовані ділянки тіла можуть призвести до поширення сторонньої інфекції.

У цей період допоможе Ціндол від вітрянки. Препарат полегшить свербіж, заспокоїть шкіру і не дасть поширитися інфекції. Після нанесення засобу на шкіру дитині стане набагато легше. Також ця суспензія допоможе після вітряної віспи уникнути рубців і пігментних плям на шкірі.

Чи можна купати дитину при вітряній віспі

Раніше купання при вітряній віспі категорично заборонялося. Проте лікарі зі скептицизмом поставились до цієї заборони. Іноді водні процедури допомагають полегшити свербіж при появі висипу.

Але не варто тягнути дитину у ванну в перший день захворювання. Краще відкласти цю процедуру на момент вирішення бульбашок і утворення кірок. При цьому слід правильно купатися: не терти мочалкою і грубим рушником, виключити миючі засоби.

Також варто переконатися, що недуга протікає без температури.

Нормальне купання (з мочалкою і милом) можна відновити після вітрянки, коли відбудеться загоєння ранок, і появи рожевих плям на шкірі.

Препарат Ціндол і його аналоги активно використовуються не тільки в педіатричній практиці, але і в дорослому дерматології. Його використання дає дитині можливість впоратися з сильним свербінням.

Як застосовувати суспензію

Частота нанесення препарату залежить від тяжкості захворювання і визначається лікарем. При вітряній віспі рекомендують змащувати уражені ділянки тіла 1-2 рази на день.

Перед нанесенням на шкіру необхідно очистити і висушити. Потім розчин, заздалегідь розмішавши нанести тонким шаром ватним диском або паличкою. До повного висихання не рекомендується вогнище закривати одягом або бинтом.

Що краще Ціндол або засіб від вітрянки Каламин

Клінічною ознакою вітряної віспи є поява специфічної висипки, яка викликає дискомфорт у вигляді свербежу. Впоратися з таким явищам допомагають численні засоби, основною діючою речовиною яких є цинк.

Каламин у медичній практиці використовується понад 20 років. Його виробництво як дерматологічного засобу почалося в Ізраїлі. Зараз препарат активно використовується як ліки при вітряній віспі, опіках, укусах комах.

Основна відмінність Каламина від Циндола – дорожнеча препарату.

Але до складу препарату входять ті ж складові: цинк, гліцерин і інші компоненти.

Як часто використовується цинкова мазь при вітряній віспі

При вітряній віспі у дітей рідко можна зустріти використання цинкової мазі. Педіатри вважають, що необхідно чітке відстеження появи нових утворень для визначення перебігу і завершення хвороби. У випадку з цинкової суспензією це зробити важко. Вона не залишає слідів на шкірі. Тому частіше при вітряній віспі можна побачити «зеленого» або «червоного» дитини, а не змащеного безбарвною маззю малюка.

Відгуки

За довгі роки дерматологічної практики препарат зарекомендував себе дуже гідно.

Відсутність вікових обмежень і низька ціна роблять його популярним серед широкого кола людей з проблемами шкіри.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password